d Crumble z wiśniami i lodami proteinowymi - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Crumble z wiśniami i lodami proteinowymi

  • Liczba porcji6 os.
  • Czas przygotowania40
  • Liczba kalorii349 kcal
  • Białko12
  • Węglowodany43
  • Tłuszcze14

Crumble, czyli owoce zapiekane pod kruszonką. Szybki, smaczny deser. Polecamy na ciepło z domowymi lodami :)

Składniki

crumble

lody

  • 400g mrożone truskawki lub wiśnie
  • 50ml mleko kokosowe Real Thai
  • 20g odżywka białkowa, izolat

Przygotowanie:

CRUMBLE Z WIŚNIAMI 

  1. Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do miski, wymieszać z 1-2 łyżka erytrytolu i skrobią ziemniaczaną.
  2. W osobnej misce przygotować kruszonkę. Mąki wymieszać, dodać masło, jajko, miód i 1 łyżkę erytrytolu. Wymieszać, dodać odrobinę zimnej wody, jeśli ciasto jest zbyt sypkie. Rozetrzeć między palcami na kruszonkę.
  3. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną masła klarowanego, na spód wyłożyć przygotowane wcześniej wiśnie i posypać kruszonką.
  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min w temp. 190 stopni, aż kruszonka się zarumieni.

LODY PROTEINOWE

  1. Zamrożone owoce wyciągnąć z zamrażarki, odczekać 15-20 min.
  2. Po tym czasie owoce przełożyć do pojemnika od blendera i razem z pozostałymi składnikami zmiksować na lody.

Składniki

crumble

lody

  • 400g mrożone truskawki lub wiśnie
  • 50ml mleko kokosowe Real Thai
  • 20g odżywka białkowa, izolat

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry