Guacamole z siekaną kolendrą

  • Liczba porcji4 os.
  • Czas przygotowania10 min
  • Liczba kalorii64 kcal
  • Białko1
  • Węglowodany4
  • Tłuszcze5

Guacamole to prosta i smaczna przystawka lub dodatek do domowego pieczywa. Wybierając awokado pamiętaj, że musi być bardzo dojrzałe.

Składniki

  • 1 szt. awokado
  • 1 szt. limonka (sok)
  • 2 żąbki czosnek
  • kilka gałązek świeża kolendra
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • 1/2 szt. czerwona cebula
  • 1/4 łyżeczki tabasco

Przygotowanie:

  1. Awokado obrać, wyciągnąć pestkę i rozgnieść widelcem.
  2. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do awokado.
  3. Powstałą salsę skropić sokiem z limonki doprawić solą, pieprzem, kolendrą i tabasco.

Składniki

  • 1 szt. awokado
  • 1 szt. limonka (sok)
  • 2 żąbki czosnek
  • kilka gałązek świeża kolendra
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • 1/2 szt. czerwona cebula
  • 1/4 łyżeczki tabasco

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry