Kasza ze śliwkami

  • Liczba porcji5 os.
  • Czas przygotowania25
  • Liczba kalorii375 kcal
  • Białko6
  • Węglowodany80
  • Tłuszcze5

Tak proste danie i tak pyszne. Możesz stworzyć swoją wersję kaszy, bardziej na słodko, dodając cynamon, posiekane orzechy, czy miód.

Składniki

  • 350g kasza pęczak
  • 250g śliwki suszone
  • 700ml woda
  • 1/2 łyżeczki sól himalajska
  • 1 duża łyżka masło klarowane

Przygotowanie:

  1. Kaszę wsypać do garnka, dodać śliwki, sól, masło i zalać wodą.
  2. Wszystko razem gotować do momentu, aż cała woda wsiąknie w kaszę.
  3. Następnie kaszę należy spróbować. Jeżeli jest jeszcze zbyt twarda, dolać wody i dalej gotować.
  4. Należy uważać, by kasza nie przywarła do garnka i nie przypaliła się – od czasu do czasu trzeba zamieszać.

Składniki

  • 350g kasza pęczak
  • 250g śliwki suszone
  • 700ml woda
  • 1/2 łyżeczki sól himalajska
  • 1 duża łyżka masło klarowane

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry